Jong VLD pleit voor concessie Lamot

Jong VLD pleit voor concessie congrescentrum Lamot

 

 

 

 

Jong VLD Mechelen pleit er voor om het congrescentrum Lamot, in de gerenoveerde brouwerijsite, in concessie te geven, naar het voorbeeld van de Nekkerhal. Op die manier kan veel geld beter besteed worden aan andere stadsprojecten.

 

Het beheer van het congrescentrum werd sinds de opening in 2005 en de uitbating door de stad ondergebracht bij de vzw Brouwgebouw Lamot. Bijna tien jaar later betaalt de stad jaarlijks 800.000 euro aan deze vzw. “Geld dat beter geïnvesteerd wordt om andere stadsdelen te ontwikkelen, zegt Bavo Anciaux, persverantwoordelijke van Jong VLD Mechelen. “Te meer omdat het uitbaten van een congrescentrum geen taak van de overheid is.”

 

Jong VLD stelt voor om het congrescentrum Lamot in concessie te geven naar analogie met de Nekkerhal, die vanaf 1 januari 2015 in concessie wordt gegeven aan Artexis. “Het in concessie geven van de Nekkerhal heeft ons geleerd dat de stad financieel een goede zaak kan doen”, aldus Steffi Lauwers. “Met een uitbater met de nodige expertise en ervaring in de sector kan het congrescentrum ook de komende jaren een hoger rendement halen.”

 

“Het doorschuiven van de factuur naar de belastingbetaler is geen duurzame oplossing.” Volgens Jong VLD toont het in concessie geven van de Nekkerhal aan dat een concessie financieel interessanter is”, besluit Steffi Lauwers, Voorzitter van Jong VLD Mechelen.

 

 

Word lid

Lid worden is niet zo moeilijk. Klik op onderstaande knop en volg de stappen.

 

"Samen werken we aan een positief, jeugdig en leefbaar Mechelen!"