Jong VLD evalueert Mechelse kerstmarkt

Jong VLD evalueert Mechelse kerstmarkt

Suggesties voor een betere kerstmarkt

 

Net als de voorbije jaren stond Jong VLD Mechelen ook dit jaar met een jeneverkraampje op de Mechelse kerstmarkt. Ondanks de inspanningen van de organisatoren was er ook dit jaar weinig sfeer en was de opkomst laag. Volgens Jong VLD Mechelen moet en kan dit beter. Onze suggesties voor editie 2014:

 

Busvrije kerstmarkt

Jong VLD Mechelen is geen voorstander van een kerstmarkt in de Befferstraat. De lage opkomst van de afgelopen weekends geeft aan dat de Mechelaar deze mening deelt. Een kerstmarkt inrichten in een straat waar op hetzelfde moment bussen passeren bevordert de sfeer allerminst. Jong VLD stelt dat MM Mechelen Feest voor de editie 2014 beter kiest voor een andere en een busvrije locatie.

 

Trots op de Dijle: Zoutwerf of Haverwerf

Als jonge liberalen geloven we dat onze stad heel wat mooie locaties te bieden heeft waar een kerstmarkt niet zou misstaan. "Waarom zouden we geen kerstmarkt organiseren aan de Zoutwerf of de Haverwerf?" zegt Steffi Lauwers, Voorzitter Jong VLD Mechelen. " Zo bestaat de mogelijkheid om ook de Dijle mee te betrekken en de gezelligheid van de kerstmarkt op te krikken. " Volgens Jong VLD Mechelen zijn ook het stadspark en de Melaan goede locaties.

 

Grote Markt

Opnieuw verhuizen naar de Grote Markt is voor Jong VLD geen optie. "Als jonge liberale erkennen wij dat vele marktkramers het moeilijk hebben om iedere maand rond te komen," verduidelijkt Nils Roofthoofd, Secretaris Jong VLD Mechelen. " Wij wensen dan ook het aantal activiteiten op de Grote Markt tot een minimum te beperken."

 

Sfeerversterkers

Daarnaast is de opstelling van de kraampjes niet ideaal. "Door de kraampjes op een lint te plaatsen richting kale gevels gaat alle sfeer al gauw verloren, " aldus Steffi Lauwers. "Jong VLD stelt voor om de kraampjes in een lus op te stellen zodat bezoekers steeds weer nieuwe kraampjes kunnen ontdekken." Jong VLD stelt ook voor veel meer sfeeraspecten toe te voegen tussen deze kraampjes zoals vuurkorven of straattheater. Het schilderen van de kraampjes is dan weer wel een goede evolutie.

 

Huurprijs

Ook vraagt Jong VLD Mechelen om de prijs per chalet te laten dalen. Meer dan 400 euro voor het uitbaten van een jeneverstand is niet langer houdbaar, zeker niet voor professionele standhouders. Indien de kerstmarkt opnieuw gezellig moet worden moeten er ook meer kraampjes komen en moeten de vaste kosten van de standhouders dalen.

 

Sluitingsuur

Tot slot wenst Jong VLD Mechelen het sluitingsuur te verlaten. Vrijdag en zaterdag moeten de chalets om 22u sluiten. Daardoor moeten de bezoekers noodgedwongen alternatieven zoeken.

 

(20/12/2013)

 

 

 

 

 

Word lid

Lid worden is niet zo moeilijk. Klik op onderstaande knop en volg de stappen.

WORD LID

 

"Samen werken we aan een positief, jeugdig en leefbaar Mechelen!"