Sprekersavond: privatiseren van gevangenissen

Privatiseren van gevangenissen: pro of contra?

Sprekersavond op maandag 10 maart om 20u in het VLD-huis (ingang Merodestraat)

 

 

Op maandag 10 maart 2014 ontvangt Jong VLD Mechelen om 20u Philippe Kennes rond het thema privatiseren van gevangenissen.

 

Het privatiseren van gevangenissen zorgt reeds geruime tijd voor de nodige controverse. Wat houdt privatisering van gevangenissen precies in? Welke verschillende vormen van privatisering bestaan er? Wat zijn de voor- en nadelen? Welk effect heeft dit op de levenskwaliteit in gevangenissen voor het personeel en gedetineerden? Is dit een haalbare kaart voor Belgiƫ? Aan de hand van onderzoek uit binnen- en buitenland zal Philippe Kennes een (wetenschappelijk) licht laten schijnen op dit vraagstuk.

 

Philippe Kennes is verbonden als doctorandus aan de Onderzoeksgroep Crime & Society - Penality van de Vrije Universiteit Brussel sinds 2009. Hij verricht momenteel onderzoek naar lokaal gevangenisbestuur en de rol van de gevangenisdirecteur in het bijzonder. (Meer info over Philippe vind je op www.vub.ac.be/SCRI)

 

Iedereen van harte welkom aan het VLD-huis, Grote Markt (ingang via Merodestraat). Graag even een seintje via bavo.anciaux@jongvldmechelen.be of uw aanwezigheid bevestigen via Facebook.

 

 

Word lid

Lid worden is niet zo moeilijk. Klik op onderstaande knop en volg de stappen.

WORD LID

 

"Samen werken we aan een positief, jeugdig en leefbaar Mechelen!"