Kamperen aan de scholen moet gedaan zijn!

Kamperen aan de scholen moet gedaan zijn!

Jong VLD Mechelen pleit voor snelle verhoging capaciteit scholen

 

 

In Vlaanderen staan er momenteel lange wachtrijen voor de scholen. Omdat er plaatsen tekort zijn op veel kleuter- en lagere scholen, gaan de inschrijvingen traditioneel gepaard met kamperende (groot)ouders. Mensen staan soms meerdere nachten in de rij om toch maar een plaatsje te bemachtigen, zo ook in Mechelen.

 

De Vlaamse overheid lijkt maar geen antwoord te vinden op het plaatsgebrek in de scholen. “Onaanvaardbaar”, vindt Bavo Anciaux (Open Vld). “Dit had perfect voorkomen kunnen worden als de Vlaamse overheid in het verleden niet de foute keuzes had gemaakt. Er wordt wel geïnvesteerd in een derde tv-net waar niemand op zit te wachten, maar voor echte problemen zoals voldoende capaciteit in scholen, is er geen geld. Het probleem is al langer gekend, maar men kijkt blijkbaar liever langs de zijlijn toe, dan de koe bij de horens te vatten. Wij willen dat dit nu stopt”.

 

In de Mechelse regio zaten verschillende (groot)ouders al te kamperen aan o.a. ‘De Luchtballon’, ‘De Wondertuin’, ‘De Vlieger’ en ‘Villa Zonnebloem’. Aan deze laatste school voerde Jong VLD ook actie en betuigden er hun steun. De kampeerders werden ook voorzien van drank en koffiekoeken.

 

In het kader van capaciteitsverhogende initiatieven in het onderwijs, wacht Mechelen nog op de goedkeuring van de Vlaamse regering, voor een aantal dossiers met een totaal bedrag van meer dan 10 miljoen euro.

 

 

 

 

Word lid

Lid worden is niet zo moeilijk. Klik op onderstaande knop en volg de stappen.

 

"Samen werken we aan een positief, jeugdig en leefbaar Mechelen!"