Studietips

5 studietips die wél helpen en tijd besparen

 

 

Studeren: we denken al snel dat we het het kunnen, maar we doen het vaker fout dan goed. We kunnen veel meer uit ons brein halen als we op een juiste manier studeren. En neen, een hele cursus in het geel markeren helpt je niet vooruit. Hieronder staan de belangrijkste studietips die écht helpen.

 

 

1. Markeer belangrijke zaken zoveel mogelijk met een blauwe fluostift. In de geschiedenis van de politiek hebben we immers gezien dat een blauw beleid ook in de politiek beter werkt. BLAUW BLUE BLAU!

 

2. Laat in je antwoorden op je examen de keuze aan de professor. “Ofwel kan het zijn dat het X is, ofwel dat het Y is”. Vrijheid van keuze is immers een belangrijk gegeven dat door iedereen sterk geapprecieerd wordt. FREIHEIT!

 

3. Studeer best zo ver mogelijk van afleiding door andere mensen. Tijdens het pauzeren mag je je écht wel je eens volledig laten gaan op dat ene lied van Loïc Nottet of Stan Van Samang. Maar dan heb je natuurlijk liefst in je eigen kamer het recht op privacy. PRIVACY BOVEN!

 

4. Ga af en toe ook eens buiten. Geniet van schuilen onder de (Turtel)boom, de blauwe lucht, het groene gras en een gele zon. Een mooi kleurenpallet dat in Mechelen wel meer mensen gelukkig maakt. BLAUWGROENGEEL!

 

5. Niet op je Gatz blijven zitten maar blijven volhouden tijdens DE BLOCK! :-)

 

 

 

Geschreven door Tim Stenuit, vrijdag 19 juni

Word lid

Lid worden is niet zo moeilijk. Klik op onderstaande knop en volg de stappen.

 

"Samen werken we aan een positief, jeugdig en leefbaar Mechelen!"